Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ψηφιακό Φεστιβάλ 2016 : "ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΟΙΗΣΗ"




Στις 9 Απριλίου 2016 παρουσιάσθηκε η εργασία των μαθητών της Β' λυκείου του σχολείου μας από τις μαθήτριες Ε. Βαλιάκου - Ρ. Λάτο - Κ. Κωνσταντά με τίτλο : "ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΟΙΗΣΗ" :ένα οδοιπορικό στην ανθρώπινη ψυχή.
Η εργασία συμπεριλήφθηκε στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας 2016 που έγινε στο Μουσικό Λύκειο της Λάρισας και αποτελεί Πανελλήνια εκδήλωση που διοργανώνεται και σε άλλες πόλεις.
Η ψηφιακή έκδοση της εργασίας ήταν ένα μικρό τμήμα της δουλειάς των μαθητών στα πλαίσια του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας και αποτέλεσε μια σύνθεση ήχου και εικόνας με ψηφιακά εργαλεία.Έγινε αναφορά στις εξής ενότητες :
(1) Συνύπαρξη ποίησης και μουσικής
(2)Εξέλιξη της μελοποιημένης ποίησης στη νεώτερη Ελληνική Ιστορία. Δημιουργοί και έργα τους.
(3)Επιλογή ποιημάτων με μουσικές διαδρομές.
Στα πλαίσια της τρίτης ενότητας έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε ποιήματα του Ν. Λαπαθιώτη "ερωτικό" με την Ε. Αρβανιτάκη  και"Την πόρτα ανοίγω το βράδυ"  του Τ. Λειβαδίτη με τον Μ. θεοδωράκη
Η αναφορά είχε σκοπό να αναδείξει την μακρόχρονη σχέση ποίησης και μελωδίας στον ανθρώπινο πολιτισμό.
παρουσίαση σε αμφιθέατρο Μουσικού Λυκείου

η " ομάδα" του σχολείου μας μετά την παρουσίαση
Ακούστηκαν συνθέσεις των ποιημάτων : "Άρνηση (στο περιγιάλι το κρυφό)" του Σεφέρη  , "Δελφινοκόριτσο", "Θαλασσινό τριφύλλι"," Της αγάπης αίματα", "Ελένη"  του Οδ. Ελύτη και  σπρα καράβια" του Σκίπη.
Την επιμέλεια και οργάνωση της παρουσίασης είχαν οι καθηγητές Ελένη Καλαφάτη και Κώστας Δεσυνιώτης.
(Η παρουσίαση και τα video είναι στους παραπάνω συνδέσμους των τίτλων)

(παρατήρηση : δυστυχώς στην παρουσίαση που " ανέβηκε στο slideshare δεν ακούγονται τα ποιήματα και τα video της παρουσίασης).




1 σχόλιο: